Instagram

onsdag 30 september 2009

Späckat schema

Okej... var ska vi börja? Upp klockan åtta, iväg klockan nio för att hämta utrustning och göra jobbärenden, klockan halv tolv på Globen för Detroit Red Wings träning, direkt därifrån iväg till Linköping för matchen Linköping-St Louis Blues. Eftersom jag monterade en takkamera samt en målkamera var jag tvungen att vara där i god tid. Det späckade schemat gjorde att lunch intogs halv fyra på eftermiddagen och middagen först elva på kvällen. Hemma halv två på natten.

Och imorgon bär det av till Karlstad...





tisdag 29 september 2009

Stress

Det här är en sjukt stressig dag. Jag jobbar 17 timmar i sträck och hinner knappt äta. Jag berättar senare varför. Bilderna är från Detroit Red Wings träning tidigare idag.




söndag 27 september 2009

Uppe i jobbtempo igen

Den här veckan kom jag upp i normalt jobbtempo igen. Vissa dagar har jag kanske bara plåtat en match men resten av tiden suttit och planerat resor eller arbetat för att kunna sätta in specialutrustning på kommande uppdrag. Nästa vecka blir ännu intensivare med NHL-premiär i Sverige och en massa annat. Men, jag är i alla fall hemma i Sverige. Och det är väl bra för en gångs skull.

Några bilder från veckan:
Isabellah Andersson, löpare.

Södertälje-Linköping.


Peter Forsberg gör succé i Modo.


Och handboll i fruktansvärt ljus.

måndag 21 september 2009

En konstig dag


När jag vaknade i morse visste jag att jag skulle bege mig ut till Bromma flygplats. Svenska skidförbundet skulle anordna en "media-kickoff" och journalistkåren skulle samlas tillsammans där för att transporteras vidare till "hemlig ort". Min redaktör trodde att "Bosön är ett rimligt alternativ". Jag siktade alltså in mig på typ en busstransport. Och ärligt talat var jag ganska less just nu på allt vad flyg heter. Det visade sig dock att min redaktion inte gjort sin hemläxa.

Helt plötsligt får jag en flygbiljett i handen. Till Östersund. Skidåkarna har alltså skaffat sig ett eget plan. Typ. Och vi alla ska till Jämtland fram och tillbaka över dagen. Det blev en lång dag och rundvisningar i utrymmen som inte var anpassade för mängden journalister. Men kul ändå.

Arbetsdagens längd? 14,5 timmars i sträck. Nu klockar jag ut.

Planet. Med skidåkare som besättning.
Arild Monsen, tränare.
Anders Södergren testar en simulerad OS-bana.

tisdag 15 september 2009

Väldigt fokuserad

Ibland kan det hända underliga saker. Som att det står en person bakom en när man monterar en målkamera. Utan att man har en aning om det. För att man är väldigt fokuserad på sin uppgift. Upptäckten? Flera timmar senare, när jag kollar på bilderna i datorn.


Han ville väl också vara med på bild, antar jag.

måndag 14 september 2009

Hemma hos

I dagens Aftonbladet finns resultatet av lördagens jobb. Vi träffade Linus Omark och Johan Harju i deras hem i Moskva. Tyvärr blev jobbet bildmässigt starkt negativt påverkat av att jag var sjuk. Inga idéer i skallen, hängig kropp och överhuvudtaget svårt att "se" bilden. Såklart inget att göra åt, ibland blir det så. Hemma kan man ringa in någon annan som gör jobbet, här får man istället le och bita ihop.

Ryssland är för övrigt ett väldigt speciellt land att arbeta i. ALLT tar tid. Att ta sig från plats till plats. Att beställa mat. Att få reda på lösenordet till arenans trådlösa nätverk (30 minuter). Och så vidare. Med hjälp av rätt kontakter och/eller pengar verkar det dock vara möjligt att göra precis vad som helst. Även utanför lagens ramar.

Just nu är jag i alla fall hemma igen i Stockholm. En schemamässigt gles vecka väntar innan Elitserien i hockey kör igång, samtidigt som fotbollen fortfarande spelas. Det är lugnet före stormen.





lördag 12 september 2009

I hockeyland

I Ryssland är ishockey religion. Jag är här för Aftonbladets räkning för att bevaka Linus Omarks och Johan Harjus premiärer i KHL. Plus lite annat smått och gott. Matchen spelades i alla fall igår. Här är några bilder.





Back in business

Sådär. Jag är tillbaka i arbete. Just nu sitter jag i ett av 1 777 rum på Hotell Cosmos i Moskva. Med en förkylning som stavas hosta, snuva och en släng av feber. Vad jag gör här ser du i lördagens Aftonbladet och efter det på bloggen.

Egentligen började jag jobba igen 31 augusti men de flesta av jobben har varit uppdrag som jag inte kan visa bilderna från än. Och så har jag känt ett behov av att fokusera på annat de senaste dagarna. Men nu passar det bra att starta om igen.

I vinter ska jag, Hövdingen och ALU-grabben bevaka vinter-OS i Vancouver. Riktigt roligt. Men fram till dess blir det en massa hockey, fotboll och säkert en del alpint och annat. Till imorgon: några bilder.

Utsikten från hotellet.
Dynamo Stadium är just nu i reparationsstadiet. Det behövs.
Ja... vad är det här?

En bild från förra veckan.