Instagram

måndag 24 maj 2010

Ledig

Inför VM var reglerna tydliga: möjlighet för målkamera fanns fram till och med kvartsfinalen, sedan skulle de officiella fotograferna (IIHF) poola ut bilderna till de byråer som tidigare i turneringen själva använt målkamera. På lördag morgon ändras allt. Jag får möjlighet att sätta in en kamera på Sveriges semifinal. Jackpot, tänker jag.

Dagen efter får jag frågan igen. Det visar sig att IIHF:s fotografer haft problem med tekniken i sina målkameror så återigen för EN byrå chansen. Givetvis måste jag dock poola till byråer som Reuters och Getty Images. Men medan bilderna från semifinalen blev riktigt bra fanns det bara en bra från bronsmatchen. Och det är ju båda tjusningen och nackdelen med fjärrstyrda kameror - att man aldrig vet vad det blir.

På grund av specialuppdrag för en tidning blev gårdagens schema otroligt hektiskt trots att det "bara" spelades två matcher, bronsmatchen och finalen mellan Ryssland och Tjeckien. Jag räknade till 14 timmar jobb i sträck med endast ett mål mat. Ibland blir det sådana dagar, det är så yrket är. När jag fått smälta det här några dagar hoppas jag att jag kommer att vara hyfsat nöjd med utgången jobbmässigt.

De närmaste dagarna står det LEDIGT på mitt schema. Skönt. Efter det väntar fotbollslandskamp, Sverige-Bosnien. Kan bli skoj.

En bra bild från målkameran i bronsmatchen.






Svenskt jubel efter slutsignalen.

Bengt-Åke Gustafsson lämnar arenan.






Mörbultad

Just nu känner jag mig som killen underst. Totalt mörbultad.

Eftersom jag börjar packa nu och ska åka från hotellet om sisådär tre timmar lämnar jag bilder från söndagens jobb till senare idag. När jag är vid medvetande.

söndag 23 maj 2010

lördag 22 maj 2010

Nedräkning

Det börjar kännas nu att jag varit borta hemifrån så pass länge. Jag är sliten både mentalt och fysiskt. Det är få gånger jag somnat innan tre-fyra på natten på grund av de sena matcherna. Nu blir det en ganska tuff slutrusch de här sista dagarna. Imorgon till exempel åker jag ut till arenan 11.15 för att montera kamera i taket för matchen som börjar kl 14.00. Sen blir jag kvar till 21.00 eller kanske ännu längre då den andra semifinalen är spelad. Och finaldagen... Den vill jag inte tänka på än.

Idag har vi i alla fall bytt stad, från Mannheim till Köln. Här fick vi se solen i fem minuter och konstatera att folk hade väldigt lite kläder på sig - det är faktiskt varmt. Sedan gick vi ner i en källare i arenan och såg inte ljuset på fem timmar. Som sagt, ishockey-VM ska inte gå så här sent på året. Nu hoppas jag att de två kommande matcherna blir bättre än den senaste, en konstig match mot Danmark där båda lagen spelade underligt.

Den danska målvakten är arg.








Jonas Gustavsson såg så ensam ut när han stod där mot väggen efter dagens träning.

onsdag 19 maj 2010

Över sundet

Det blir Sverige-Danmark i kvartsfinal. Dejligt.

Idag var annars den samlade svenska journalistkåren lite... trött. Officiell pressmiddag är alltid något utöver det vanliga. Nuff said.

Så här såg det i alla fall ut i dagens match:









I måndags kväll plåtade jag Magnus Johansson som vann Guldpucken. Intervjun gjordes efter midnatt.