Instagram

lördag 30 april 2011

Bodycheck

Reklamen här i Slovakien är lite mer... sexuellt anspelande. När jag pratar med en tjeckisk fotograf om bilden och förklarar att den hemma troligen hade blivit fälld av reklamombudsmannen eftersom sex inte har något med hockey att göra förklarar han att "det ju är en hockeyklubba och hjälm på bilden"...

Edit: Ser nu att Expressen idag (söndag) har en likadan annons med samma bild i botten på sin sportetta. Är det jag som har för stort förtroende för svenska reklamprinciper?
Edit 2: Den är tydligen anmäld.

fredag 29 april 2011

Lugn början

Det känns konstigt att säga det men att vara här på hockey-VM de här första dagarna är en chans för mig att varva ner och ta igen lite sömn. Det var så pass mycket att göra hemma innan avfärd. Här går det inte att göra så mycket just nu. En träning igår och en träning idag är facit hittills. Först imorgon kör det igång på riktigt med Sveriges första match.

tisdag 26 april 2011

Hektiska dagar

Idag var jag i Örebro och fotograferade en allsvensk match med Helsingborg som gästande lag. Med mig på matchen var Emma Johansson som just nu praktiserar på Dagens Nyheter. Nu fick hon praktisera sport och remotekamera. På matchen jobbandes var också Pontus Ferneman som ska vara hos oss i sommar/höst. Kul.

Redan på torsdag morgon åker jag iväg till Kosice i Slovakien för ishockey-VM. Den här påskhelgen har rört lite upp och ner på mina tidsbegrepp och det är inte förrän nu jag inser hur sjukt mycket jag har att göra på två dagar. Att kalendern är fullsmockad med möten och ärenden från morgon till kväll de två närmaste dagarna bäddar för att något inte hinns med.

Och värst av allt: deklarationen ska lämnas in innan jag åker. Rädda mig någon.

lördag 23 april 2011

Sommarvärme

När solen ligger på och det är sommarvärme i april - då är det helt okej att jobba utomhus på fotboll. Idag var det damfotboll i Tyresö, på måndag blir det allsvensk match i Örebro. Av de cirka 150 exponeringar jag tog på hela matchen (ja, jag tar alltid väldigt få bilder) är det här fem utvalda.

söndag 17 april 2011

Tillbaka

Det var en månad sen jag plåtade någon sport överhuvudtaget. Därför kändes det lite konstigt idag när jag satt vid sidan om fotbollsplanen i Södertälje. Det tar ett tag att komma tillbaka i spelet och hänga med i situationerna. De två kommande veckorna har jag ett lugnt schema innan det är dags att åka iväg och bevaka ishockey-VM - lagom till att det blir varmt här hemma.

Jag hade tidigare en tanke om att skriva ett långt inlägg om Årets bild-debaklet men då fanns det inte ork till det. Nu känns det för sent. Men kontentan är: min bild som fick pris för kan jag ta varje gång jag är på simning om jag sätter mig ner och nöter några lopp. Om juryn hade haft någon som helst inblick i sportfotografi (det och internationell erfarenhet av bildsportflöden saknades) hade de vetat det. Att jag skickade in den, det har att göra med ett dåligt urval. Det var det om det, helt kort. Jag är absolut inte bitter, däremot kanske lite sur över att inte en av de många bättre bilderna fick exponering.

Det känns i alla fall bra att jobba igen, även om det är i ett lugnt tempo. För en gångs skull.

söndag 10 april 2011

Rastlös


Det börjar bli segt och rastlöst här. På torsdag är det sagt att jag ska börja jobba igen. Vi får se.

Bilden är från Dubai innan julen när jag satt i en taxi på väg till ett kamelrace. Det var tidigt på morgonen, klockan sex tror jag, och det krävdes flera omvägar innan vi hittade dit. Jag fick betala taxichauffören för att vara kvar i nästan två timmar eftersom jag annars hade haft väldigt svårt att komma tillbaka till stan.

Jag är för övrigt sist i världen med att länka till det här... min kollega Nils' intervjuer. Huruvida de är korrekta och sanningsenliga förtäljer dock inte historien.