Instagram

onsdag 29 februari 2012

Skidskytte-VM och en spökande förkylning

Jag är just nu på plats i Tyskland och har avverkat träningar och presskonferenser. Kreativiteten har dock inte varit på topp. Jag tappar alltid flyt under semestrar. Det tar ett tag att komma tillbaka till och att börja "tänka bild" igen. Förhoppningsvis släpper det redan imorgon när tävlingarna kör igång.

Jag och Aftonbladets reporter Kristoffer Bergström bor på samma hotell 25 kilometer norr om Ruhpolding där skidskytte-VM utspelar sig. Varje dag har vi alltså minst 30 minuter i bil enkel väg till tävlingsarenan. Hotellet ligger otroligt vackert beläget vid en stor sjö och i bakgrunden tornar bergen upp sig. I måndags efter att vi kommit fram kände jag otroligt mycket för att ta en rejäl löptur utmed vattnet. I en kilometer höll jag uppe ångan, sen kom förkylningen och halsontet som plågade kroppen veckan innan tillbaka med kraft. Dumt nog fortsatte jag springa klart rundan. Gissa om det straffade sig sen... Så just nu är det total avhållsamhet från träning i några dagar.

måndag 20 februari 2012

Semester

Jag har inte dött. Däremot har jag varit bortkopplad från "verkligheten". Det är otroligt skönt mitt i all tävlingshets och när vädret där hemma bara är surt.

Om en vecka bär det av till Tyskland och skidskytte-VM. Men innan dess ska jag passa på att fortsätta vila upp mig och njuta här på Hawaii med vänner. Aloha!

Foto: Jerker Ivarsson

fredag 3 februari 2012

Helg

Snart har också jag helg, för en gångs skull (två på raken nu känns faktiskt väldigt bra). Några småjobb samt ett möte står på agendan för dagen. Veckan har annars inneburit hockey- och handbollsbevakning, uppdragsjobb samt planering inför ett kommande mästerskap som jag ska iväg på. Det har helt enkelt varit fullt upp.

Tävlingsbidragen till World Press Photo, Picture of the Year, Best of Photojournalism, Årets bild och PGB är också inskickade. Som vanligt i sista stund.