Instagram

måndag 23 november 2009

Läxa till nästa år

Under fredagskvällen fick jag veta att jag skulle på LG Winterjam på Stadion dagen efter. Då var jag fortfarande i Norrbotten. Dagen efter landar jag i Stockholm på förmiddagen för att nästan direkt efteråt åka ut till arenan.

I vanliga fall när jag för första gången bevakar en ny sport kollar jag på bilder från de stora internationella byråerna, specialiserade fotografers hemsidor, googlar runt en stund och läser på forum om det är någon speciell teknik som används. Nu hann jag inte med det.

Så medan Robban och Martin som också var där lekte med pro-blixtar respektive tilt-shift surade jag mest över att jag inte hunnit göra min hemläxa om snowboardplåtande. Om vi säger så här: det gör en makalös skillnad med en eller ett par egna blixtar. Åkarna "poppar" ur bilden på ett helt annat sätt, speciellt med tanke på de färgrika kläderna de har. Hemma låg ett par blixtar som jag ändå inte kunnat använda eftersom batteriacket var urladdat.

Jag valde då att istället leta reda på en position som med befintligt ljus skulle ge en ren, bra vinkel. I det här fallet blev det en svart bakgrund med en strålkastare. Enkelt och nödvändigt eftersom jag måste ha vinnaren och bästa svensk på bild. Jag har en viss frihet att ta "mina egna" bilder men jag måste ändå leverera mall 1A så att säga innan jag får leka. Efter att ha sett den här tävlingen vet jag vad jag vill göra nästa år. Då tar jag med mig blixtarna. Det ger helt andra möjligheter.

Annars var jag i det närmaste förvånad över den otroliga access gavs. Man skulle i princip behöva trampa på en tv-kameraman för att få en tillsägelse. Annars: gå typ var som helst. Det gillas.
Flying to the moon...


6 kommentarer:

Yksi sa...

Bilderna var det inget fel på ...

FotoMix-bloggen sa...

Skönt med arrangörer som ger fotografer stor frihet att få till bra bilder.
Det skulle andra, mindre vidsynta, arrangörer lära sig av, helt klart.
Härliga bilder än en gång.
/Daniel

Micke sa...

Du håller ändå i högklass utan blixt! Snyggt fångat!

Joel sa...

Tack alla!

Martin von Krogh sa...

Jäklar vad snyggt det blev!

Joel sa...

Tack Martin :) Jag vill se dina bilder. Blogga någon av dem!