Instagram

fredag 12 december 2008

OS och Årets bild-käbbel

Ligger fortfarande sjuk, men har sakteliga börjat ta tag i bildmapparna från OS. De skulle egentligen ha varit genomgångna för någon månad sedan, men det har inte funnits tid till det. Det är en del kvar... Har cirka 9 000 bilder KVAR att gå igenom. Hittade den här, som jag av någon anledning inte gjorde ut vid matchtillfället.Vad är förresten grejen med den här upplagan av Årets bild? Varför kan inte ledningen be om ursäkt till Jonas Lemberg (på riktigt!) så att det här käbblet upphör? (Läs här för mer bakgrundsinformation.) Placeringen av tävlingen till Vadstena är något som splittrar fotografkåren. Jag själv, och de flesta andra jag har pratat med, har svårt att motivera att åka ut dit, förutsatt att man inte är nominerad. The PGB Photo Award kommer att gå i Stockholm...

Svårt för övrigt att välja ut bilder till årets tävlingar. Känns på förhand som att jag har en bild som kan ta pris (Kallur-bilden), men samtidigt vet man inte alls hur andras bilder ser ut. För min del handlar det enbart om bilder till sportkategorierna. Blir en del fotografträffar nästa vecka för att döda varandras darlings. Bra det, istället för att själv sitta hemma och tjata in i skallen att ens bilder är värdelösa.

Var på Södertälje-Timrå i tisdags. Dagen efter fick tränaren Leif Strömberg sparken. Det visste jag inget om då.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Själv skiter jag i tävlingarna men det är jag det. Jag förstår inte tjusningen med att tävla med bilder tyvärr. Jag håller båda mina tummar för dina bilder och hoppas du vinner!

Anonym sa...

Ytterligare en i kåren som inte vet någonting om vad som skedde i kulisserna men ändå vill tycka till om läget...

Joel Marklund sa...

Anonym: Det spelar väl ingen som helst roll vad som skett bakom kulisserna. Det som hänt har hänt. Faktiskt. Det som nu spelar roll är hur det hanteras och framförallt vilka signaler som ges utåt. Nu är signalerna: osäkerhet, baktaleri och käbbel fram och tillbaka.

Joel Marklund sa...

Robin: Tack! Men visst är det så. Det är ju subjektivt så det ryker om det. Juryn har allt makt i en tävling som på sina håll är omöjlig att avgöra på ett objektivt sätt.