Instagram

måndag 3 augusti 2009

È bella Roma

Nu är sim-VM över! När jag åker hem imorgon förmiddag har jag varit i Rom i två veckor. Det är en fullständigt underbar stad, för mig en given topp tre-favorit tillsammans med Tokyo och New York. Historiens vingslag känns överallt, i varenda gatukorsning och ruin. Jag kommer att ha svårt att lämna bort den fantastiska maten, de sena middagarna (som idag, från kl elva till ett på natten), värmen (27 grader på natten, gött!) och de imponerande historiska monumenten.

Jag hade planerat att hinna med att besöka Vatikanmuséet och Sixtinska kapellet. Idag bestämde sig nämligen alla svenska journalister enhälligt för att skippa förmiddagspasset. Då kom givetvis jobb emellan. Jag får helt enkelt besöka vatikanen nästa gång jag är i Rom istället.


Jag och Maja Suslin på Scanpix åkte ut till Colosseum och tog bilder på Sarah Sjöström med sin guldmedalj. Typisk byråbild, men också en sådan bild som blir historisk i och med att förbund och tidningar kommer att använda den i flera år framöver. För mig strulade det dock något oerhört. Batteriet i blixtsändaren passade på att ta slut just då. Det här är ett batteri som man byter typ en gång i halvåret om man använder sändaren mycket. För min del blev det så att jag fick koncentrera mig på att blixten löstes ut snarare än att jag kunde jobba på Sarahs uttryck och bildvinkel. Frustrerande.

Lite komiskt var det dock med att åskådare som samlades runtom oss och undrade vem Sarah var. Jag tror att de tog fler bilder än vi gjorde.

Sarah Sjöström visade upp sin guldmedalj.
Jag assisterar Scanpix fotograf. 14mm-optiken gör dock varken mig eller Sarah rättvisa. Efter en stund - som tur var när vi redan tagit de flesta bilderna - kom en polis fram och jagade bort oss. Tydligen fick man inte stå på det inhägnade området (vilket vi i och för sig hade på känn, men man måste ju kämpa för bilden!). Foto: Maja Suslin.
Ryan Lochte, USA, gillar glittrande tänder. Och guld. Han ser för övrigt ut som en surfare.


Therese Alshammar tog silver.

1 kommentar:

Mattias Lundin sa...

Bra jobbat på sim-VM!