Instagram

fredag 15 januari 2010

Skidnovis

Jag pratade med en av mina kollegor på jobbet igår om hur jag skulle bevaka skidtävlingarna i helgen. Vilka åkare som jag skulle lägga extra krut på, typ. Då inser jag att jag aldrig fotograferat längdskidor under min tid på Bildbyrån. Jag har plåtat en eller två dagar under ett SM uppe i Boden under tiden jag arbetade på NSD, men inte sen dess.

Så jag är en fullständig novis. Med trasig utrustning.

Men det betyder inte att jag inte tänker. Vissa faktorer när det gäller stora tävlingar är alltid desamma. Eventuell möjlighet att komma nära idrottarna är alltid störst innan tävlingarna börjat. Så jag bestämde mig för att använda mycket vidvinkel och försöka hitta lite annorlunda vinklar när svenskarna tränade idag. Imorgon kommer jag kanske inte alls lika nära, vad vet jag.

Den översta bilden på Charlotte Kalla som skymtar fram mellan träden i skogen är jag mest nöjd med. För att ta bilden var jag tvungen att fokusera manuellt där jag trodde att åkarna skulle komma. Eftersom de kom så fort var jag tvungen att trycka av varje gång någon åkte förbi. Det fanns inte tid att uppfatta om det var en svensk eller någon annan som susade förbi. För att inte missa någon åkare fick jag handhålla 200-400-objektivet i tio minuter fram till att de två viktiga bilderna på Anders Södergren och Charlotte Kalla satt. Det är inte världens mest tydliga bild - men annorlunda.


2 kommentarer:

Erik Åström sa...

Som du sa, är den översta på Kalla riktigt bra! En annorlunda intressant skidbild!

Joel Marklund sa...

Tack Erik!