Instagram

torsdag 16 juni 2011

I vattnet


Det är lång framförhållning på de senaste jobben jag gjort. Därför kan jag inte blogga bilderna på ett tag. Istället blir det en bild från i februari som gick i tryck för en månad sen (magasindeadlines...). Det den har gemensamt med ett av de senaste jobben är just användningen av en undervattenspåse som den stackars kameran pressats ner i. Allt måste förinställas och fokus sätts helt och hållet på känn - inte direkt ett ultimat sätt att göra jobb på men tyvärr det enda alternativet när ekonomin hittills sagt nej till riktiga undervattenshus.

Annars hoppas jag på finbesök från Malmö imorgon. Det är inte varje dag man får tillfälle att träffa Hövdingen. Därefter följer lag-EM i friidrott på lördag innan flygkärran går mot London och Wimbledon på söndag morgon. Trots att jag precis ägnat två veckor åt tennis är jag riktigt peppad på att återvända till den brittiska kulturen och gräsbanorna. Wimbledon är nämligen väldigt speciellt, på alla sätt.

4 kommentarer:

Benjamin sa...

Hallå Joel!

Skulle du kunna lägga upp någon bild på hur det ser ut när du har kamera i undervattenspåse och lite vad du tycker om det?
Har funderat på att köpa en, men vill ju gärna veta någonannans synpunkter först.

/Benjamin

Joel Marklund sa...

Hej Benjamin.

Jag har tyvärr ingen bild på det. Ska försöka be någon ta en nästa gång jag använder påsen. Påsen är... användbar. Men som jag skrev i inlägget måste man förinställa allting. Om man vill ha en budgetlösning är det bra men det är också mycket svårare att ta bra bilder med den än om man skulle haft ett riktigt undervattenshus.

Tech sa...

Vilken sort använder du? Jag är också lite sugen men efter vad du skriver så passar den kanske inte så bra när man snorklar å sånt. Då vill man ju gärna ställa lite skärpa och inställningar.

Joel Marklund sa...

Tech: Jag har för mig att det är den här modellen: http://www.ewa-marine.com/index.php?id=425