Instagram

söndag 13 november 2011

Missat plan

I lördags morse fick jag stiga upp tidigt för att åka till Helsingfors. Och egentligen skulle jag ha varit hemma i Stockholm i skrivande stund men en långdragen match och en taxi som kom för sent ledde till att jag missade mitt plan hem. Istället sitter jag nu på hotellet igen. Imorgon hoppas jag dock komma hem...

Jag gillar ju som bekant att fotografera hockey från isnivå. Sporten gör sig bäst därifrån och det är lättare att i bilderna förmedla ansiktsuttryck och känslor. Men till den här säsongen har de i Hartwall Arena här i Helsingfors valt att byta ut den hårda plexiglassargen mot en i plast. Plexiglas är svårt att plåta igenom men det går till viss mån. Det här plastglaset är emellertid helt bedrövligt - det blir bara oskarpt. Ett likadant har installerats på Hovet i Stockholm vilket har gjort att jag slutat med att till exempel stå bakom mål där, men där finns också positioner för oss fotografer till höger och vänster om spelarbåsen som inte är täckta. Nu fick vi alla istället vara uppe på läktaren. Man missar i princip ingenting men det blir också färre varierande bilder. I det fallet är det roligt att ha målkameran vilket i alla fall ger en till vinkel på spelet.3 kommentarer:

Sebastian sa...

Tja Joel! När du kör med målkamera, vad har du för utrustning? kamera, glugg osv.. Skulle vara kul att få veta, har länge undrat det.

Coola bilder i övrigt! Precis som vanligt!

Petter arvidson sa...

Verkligen fräcka bilder, dina netcam bilder är outstanding!

//Petter

Joel Marklund sa...

Sebastian: Det är en Nikon D700 med batteripack (för att komma upp i sju bilder per sekund) med ett 16mm fisheyeobjektiv. Kameran löses ut med hjälp av pocket wizards. Ibland använder jag istället en D3. Det är när jag måste poola bilder och därför kör raw på ena minneskortet och jpeg på det andra.
Petter: Tack! :)