Instagram

måndag 4 mars 2013

Nomineringen ja...

Jag inser plötsligt att jag helt och hållet har missat att skriva om min nominering till Årets bild 2013. Ärligt talat har jag de senaste två åren känt en enorm press att vara en av pristagarna så det är mer en lättnad än glädje att se sitt namn på listan. Det är fjärde året i rad jag är nominerad och andra året i rad Bildbyrån har tre nominerade fotografer. Det sistnämnda gläds jag mer åt än mitt eget pris.

Hur som. Jag hade varit på JVM i Ryssland och kom hem smällsjuk. Den veckan då jag skulle välja ut bilder till tävlingen var också den tiden jag knappt rörde mig från sängen och soffan. Så det hela slutar med att jag när det är två timmar kvar till deadline ringer min vän Robert Henriksson och ber honom kolla igenom bilderna och ge feedback om vad som ska skickas in.

I det stressade feberruset får jag i alla fall in en bunt bilder. Jag fick inte in alla bilder jag ville, vissa som skickades in borde inte ha varit där och en hel del av de som jag lyckades mata in hamnade i fel kategorier. Så det är ju roligt att det ändå blev en nominering med tanke på omständigheterna (juryn måste ha suttit och svurit när de sett bild efter bild i fel kategori).

Det här är några av bilderna jag skickade in. Bilden på Zlatans jubel efter 1-0-målet på Friends Arena är mina personliga favorit.

4 kommentarer:

Daniel Nilsson sa...

Jag kan inte se att nomineringen gäller någon annan bild än de där svartvita...och eftersom det är fotboll på den ena, så är det ju givet. Det är simhoppet. =)

Joel Marklund sa...

Haha! Jag har även skickat in en annan svartvit simhoppsbild ;)

Daniel Nilsson sa...

Härligt! Då blir det 2 priset även i år ! =)

Joel Marklund sa...

:)