Instagram

måndag 10 mars 2014

Årets Sportbild 2014

Hemkommen efter en rolig helg i Sundsvall. Min bild på det portugisiska firandet i deras match mot Sverige, som gjorde att Zlatan och Co får stanna hemma under fotbolls-VM, hade en oväntad touch... så att säga. Det ledde till att den blev vinnare i sportkategorin i Årets bild 2014.

Portugals Josué ger fingret åt den svenska publiken efter att Cristiano Ronaldo gjort 2-3 under playoff-matchen i VM-kvalet mellan Sverige och Portugal den 19 november 2013.

Om man inte var på plats går det tack vare Kamera & Bild att se prisutdelningen i efterhand på den här länken. Your's truly uppenbarar sig ca 28.50 in i videon. Och om man vill se en del av juryarbetet när de bedömer sportkategorin kan man klicka här.

Min kollega Niklas Larsson fick ett helt eget pris för sin bild på Emma Green Tregaros naglar som blev en världsnyhet under friidrotts-VM.

Nästa år kommer Årets bild av vara på Fotografiska här i Stockholm. Det känns helt, helt rätt. Och konstigt nog lite motiverande. Nu gäller det att hålla i nomineringstraditionen.

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej Joel, och ett stort grattis till priset.

//Jörgen