Instagram

tisdag 16 september 2008

Klippt var det här

Vi fotografer ägnar ju mycket tid åt att klaga på redigerarna på tidningarna. Ofta är det av en god anledning och ibland är det för att vi är för stolta för att erkänna att vi beskar den dåligt från början. Hur som helst, ibland händer det att en tidning (eller webb i det här fallet) gör något bättre av ens bild än den var från början.

Igår plåtade jag nämligen Brommapojkarna-Väsby (ingen hödjare direkt). Inte speciellt mycket bra från den matchen tänkte jag. Men då har en duktig bildredigerare på DN sett potentialen i en av bilderna. Min bild är ganska ful nertill och säger inte så mycket. Men så mycket bättre den blev när de på DN kapat botten! Se resultatet nedan.

Originalbilden:Och som vanligt gäller faktumet att man är blind gällande sina egna bilder, men en expert på att döma andras.

3 kommentarer:

Sara Ödmark sa...

Roligt att de har nästan exakt likadana ansiktsuttryck.

Benjamin Andréasson sa...

Nöjd med dina Mark III'or eller jobbar du fortfarande med Nikon D3?

Joel Marklund sa...

saom: De verkar tänka samma sak också.

benjamin: Jag är fruktansvärt missnöjd (så missnöjd att det förtjänar ytterligare ett blogginlägg snart) med Mark III:erna. De är skräp, rent ut sagt, och det trots att jag fått två helt nya hus. Båda går in på service imorgon. Om Canon inte kommer med något bra under Photokina kommer jag att arbeta stenhårt för att vi på byrån ska byta till Nikon.