Instagram

fredag 17 april 2009

Cissi och Nour

Ibland är det skönt att göra något annat än sport. Sanningen är att jag ofta saknar nyhetsplåtandet väldigt mycket. Därför är det uppiggande att få ett uppdrag inom... nöje! Jobbet gick i tryck igår i Stockholm City, men jag tog bilderna på komikerna/skådespelarna Cecilia Forss och Nour El-Refai förra veckan. De båda har roller i tv-programmet "Ballar av stål".

Mitt starkaste kort har aldrig varit porträtt, det är en del av fotografin som jag alltid får kämpa med (medan nyheter och sport på något sätt bara trampar på av sig självt). Därför var det också en utmaning att ta vettiga bilder. Samtidigt hade jag väldigt roligt. Och det kändes just då som det viktigaste.

Cecilia Forss.
Nour El-Refai.


8 kommentarer:

Roger Madsen sa...

Tycker du verkar ha rätt bra koll på det där med porträtt-foto trots allt. Det här är ju riktigt bra bilder! Mer sånt. Sportfoto intresserar mig inte så mycket men kan du slänga in lite sånt här då och då så ska jag fortsätta prenumerera på din blog :-)

Kenta sa...

Instämmer med föregående talare. Du tar ju bra porträttbilder tycker jag.
Bra blogg annars också!

Anonym sa...

Kul med lite annat än sport:)

Lars Dafgård sa...

Rent och snyggt. Precis som det ska vara.

Joel Marklund sa...

Tack Roger, Kenta och Lars! Jag ska försöka slänga in fler porträttbilder. :)

Mattias Johansson sa...

Snyggt! Det ser då inte ut som du har några som helst problem med porträtt, men visst, det är ju sport du är kung på. Fortsätt så.

Ha det gott!

Joel Marklund sa...

Hej Mattias! Tack så mycket! Jag blir rörd :)

Grejen med porträtt är att det är min osäkra zon. Jag kan tycka att det ibland blir riktigt bra - andra gånger kasst - men det är vägen dit som är svår, osäker. Det handlar väl om att det är en så liten del av jobbet att man inte får någon inre trygghet eftersom man får börja om varje gång.

Mattias Johansson sa...

Tjena Joel.

Förstår vad du menar. Som att prata engelska, man stakar sig de första dagarna sedan går det som smort och man åker hem till Svedala och sen börjar det om nästa gång man åker.
Men nu har jag fått en kollega som är från England, så nu skall det nog ordna sig det med.

Den tredje bilden (cissi) är riktigt skön.

Ha det gott!