Instagram

måndag 14 september 2009

Hemma hos

I dagens Aftonbladet finns resultatet av lördagens jobb. Vi träffade Linus Omark och Johan Harju i deras hem i Moskva. Tyvärr blev jobbet bildmässigt starkt negativt påverkat av att jag var sjuk. Inga idéer i skallen, hängig kropp och överhuvudtaget svårt att "se" bilden. Såklart inget att göra åt, ibland blir det så. Hemma kan man ringa in någon annan som gör jobbet, här får man istället le och bita ihop.

Ryssland är för övrigt ett väldigt speciellt land att arbeta i. ALLT tar tid. Att ta sig från plats till plats. Att beställa mat. Att få reda på lösenordet till arenans trådlösa nätverk (30 minuter). Och så vidare. Med hjälp av rätt kontakter och/eller pengar verkar det dock vara möjligt att göra precis vad som helst. Även utanför lagens ramar.

Just nu är jag i alla fall hemma igen i Stockholm. En schemamässigt gles vecka väntar innan Elitserien i hockey kör igång, samtidigt som fotbollen fortfarande spelas. Det är lugnet före stormen.

4 kommentarer:

Mikael Sundberg sa...

Äntligen är du på gång igen :)
Kollar här då och då men inget nytt så plötsligt kommer det massor nya bilder!

Tänkte fråga dig en sak: Hur är det att jobba som fotograf alltså blir det tråkigt i längden eller är det roligt hela tiden? Jag antar att det varierar från uppdrag till uppdrag.

Alltså som hobbyfotograf har man roligt hela tiden eftersom man bestämmer själv men när det gäller betaljobb så får man följa efter uppdrag som finns. Hur är det för dig?

Ser fram emot fler bilder från dig :)

Joel Marklund sa...

Hej Mikael. Ja och nej. Det finns många stunder då jobbet inte är det minsta roligt. De stunderna då man fryser utomhus, stressar som en idiot för att nå en deadline eller gör ett uppdrag som man inte har det minsta passion i.

Men JA. Jag skulle inte vilja jobba med något annat. Jag är ständigt på nya platser, träffar hela tiden nytt folk, möts dagligen av olika utmaningar, får berätta något med mina bilder och förmånen att vara med och se historiska händelser från nära håll. Jobbet blir aldrig monotont.

Det är ju ett kreativt yrke och skulle jag jobba med något annat skulle jag ju ändå ha kvar mitt behov av att uttrycka mig på något sätt. Det jag dock kan känna ibland är att jag vill göra annat än sport (jag har gjort allt från nyheter till mode tidigare). Men då och då ges det tillfällen för annat som går utanför ramarna.

Mikael Sundberg sa...

Tack för att du tog dig tid att svara. Jag kan tänka mig att det är väldigt mycket resor i det här jobbet som du har. Själv fotograferar jag bara på hemmaplan alltså ÖSK allsvenskan och Örebro Hockey.

Tror att det är roligare att ha olika även om det är tråkigt ibland för om man fotograferar fotboll eller hockey hela tiden då blir det typ "samma bilder" fast det är inte samma bilder men ändå om du förstår vad jag menar.

Står man själv för resor? eller är det jobbet som står för resor?

Joel Marklund sa...

Visst är det så. Omväxling gör allt roligare.

Jobbet står för alla resor, absolut. Det finns ofta inte mycket tid till nöje på resorna utan det är jobb dagarna i ända. Oftast.