Instagram

måndag 21 juni 2010

Från bröllop till tennis

Efter bröllopet igår var det dags att packa för en resa västerut. Efter tre timmars sömn åkte jag ut till Arlanda och SK525 som lyfte 07.55. Planet landar, jag åker direkt till hotellet, äter frukost och åker sedan med tunnelbana ut till Wimbledon med Expressens London-korre Åsa Josefsson. Det är mycket att sätta sig in i på plats så vi åker ut dit i god tid innan Robin Söderling ska träna på eftermiddagen. Efter det följer en presskonferens och ett fotoögonblick på max en minut.

Jag kan snabbt konstatera att Wimbledon är en institution snarare än ett event i mängden. Platsen doftar tradition. Fotografer måste följa en klädkod, inte prata i telefon när de sitter vid courten och i övrigt bete sig på ett sätt som följer regelboken. Det kan bli intressant.


Något som förtjänar några rader är AP, Reuters och AFP:s bojkott av kungabröllopet. SVT satte en nyttjandetidsgräns på 48 timmar på de 90 sekunder av bröllopet som var till försäljning. I det här fallet tycker jag att byråerna gör helt rätt. Bröllopet var varken en sport- eller nöjeshändelse som regleras av kommersiella aktörer. Det var en nyhetshändelse på grund av dess påverkan på Sverige som nation och dess historiska dignitet.

Och så det som hände inför det kungliga bröllopet, alltså i fredags. Vi som var i fotografpoolen utanför Eric Ericsonhallen på Skeppsholmen skulle fotografera gästerna när de anlände. Först var det bra väder. Mysigt, tyckte vi (bilderna tagna med Iphone). 
Sen öppnade himlen sig. De som jobbade med arrangemanget delade ut regnponchos till oss. Bra.
Här inser vi att ponchosarna inte räcker till. Det börjar blåsa kraftigt och regnet tilltar. Vi täcker all utrustning.
Efter ett tag gör syndafloden ett besök hos oss. Vi hade lika gärna kunna blåst bort eller blivit grillade av blixtarna som härjade.

Hur det gick? Ovädret gick över precis i tid. Men det finns det inget bildbevis på.

I och med det här avslutar jag en otrolig 78-timmar lång arbetsvecka. Sängen hägrar.

Inga kommentarer: