Instagram

torsdag 10 februari 2011

Inte ett rätt

Om det gick bra igår var den här dagen den motsatta. Så: varning för att det här kan bli ett tråkigt och extremt negativt inlägg. MEN. Exakt allt har gått fel.

Jag stiger upp 06.40. En dryg timme senare är jag på presscentret vid backen och ska åka upp för att ta bilder på Anders Pärsson under lagets inspektion av störtloppsbacken. När jag kommer upp dit ser jag varken honom eller någon av de andra tränarna någonstans. Jag har inte tagit några bilder på dem tidigare under mästerskapet så det börjar verkligen bli dags nu. Jaha, konstaterar jag, och drar istället vidare dit laget skulle träna slalom under morgonen. Ingen där.

Jag letar efter åkare och tränare i en och en halv timme innan jag tar mig till herrarnas störtloppsstart för att ta några snabba knäpp på Hans Olsson och Patrik Järbyn. Det går bra fram till dess att en annan fotograf hoppar framför mig precis när Hans Olsson åker ut. Lite smått förtvivlad åker jag ner igen till presscentret och käkar frukost innan det är dags att åka upp igen för damernas störtloppsträning. I vanliga fall ska man vara på sin plats en timme innan start men nu åker herrarna fortfarande i backen som går ihop med damernas. Tiden går och går och funktionärerna släpper inte in någon från den ingång till backen jag står vid. Till slut, bara 20 minuter innan första åkaren ska starta, släpps vi in.

Jag har inte åkt så mycket skidor de senaste åren så de första tio minuterna går till att hasa några hundra meter ner för en otroligt brant backe som mer ger intryck av att vara en hockeyis istället för pist. Till slut får jag ta första bästa position - med betoning på första istället för bästa - vilket visar sig leda till ganska dåliga actionbilder.

Så. Efter åtta timmars jobb hade jag tio bilder att skicka hem. Av dem var några fina men på fel personer. Den här dagen går därför rakt ner i sopkorgen.

Som motvikt till allt detta negativa kan jag dock tipsa om fantastiska Kristoffer Bergströms vintersportblogg. Han är Aftonbladets alpinreporter och rapporterar i bloggen bland annat om existensiella hjortar. Läs den här.

2 kommentarer:

Angelica sa...

Låter som en slitig dag på jobbet. Hoppas att morgondagen blir bättre.

Anonym sa...

Du är fantastisk ändå.
/A