Instagram

torsdag 13 november 2008

Dagen i bilderOch så en kort story: Jag hade planerat att montera en kamera på 10-meterssvikten, för att fjärrstyra den. Under förmiddagen förstörde dock en fransk fotograf allting. Klanten, för det är vad han är, råkade tappa ett 24-70mm-objektiv (som väger ett kilo) rakt i plurret! Mitt under pågående tävling. Några sekunder tidigare eller efter hade kunnat innebära att någon simmare fick klumpen rakt i skallen. Utgången hade då varit ganska självklar... Tävlingsledningen bestämde därför att de inte ville låta oss fotografer placera några kameror på "farliga" ställen.

Hur som helst, det var roligt (?) när jag såg hur min kamera vid poolkanten hela tiden flyttades. Förklaring till varför ser du på bilden längst ner.

Så här blev bilden.

Jag får väl vara nöjd med att de inte ställde sig framför?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var sjukt mycket funktionärer och en TV-kamera-kille som var på riktigt dåligt humör. Glömde min laddare till datorn åsså var den kvällen förstörd. Fattar inte att folk som är ovanför marknivå håller på å tappar prylar. De var likadant i VM för några år sen när nån hade monterat en 1D med 70-200 i hockeyVM ovanför målet. Den dråsade i backen.

Joel Marklund sa...

Ja, det var ju tre funktionärer per startblock! Jag väntade bara på att de skulle ställa sig på varandra när de inte fick plats. Sjukt.

Håller med dig om de oaktsamma människor som dräller med grejer ovanför marknivå. Om man är där uppe bär man på ett stort ansvar.

Anonym sa...

är kameran instoppad i en "påse" ?

hur sitter den magiska armen fast ?

Joel Marklund sa...

Nyfiken: Det är en sådan här påse: http://www.cyberphoto.se/info.php?article=U-AXP100

"Armen" sitter på en fot med tre armar. Den är alltså placerad mot marken.