Instagram

tisdag 17 mars 2009

Linköping blev Jönköping

Det har varit en minst sagt hektisk dag. Vaknade kl 07 och började tvätta kläder för nästa resa. Från kl 10 och några timmar framåt var det utbildning hos Nikon. Sedan trodde jag att jag skulle till Linköping för att arbeta på hockeykvartsfinalen där. En och en halv timme innan jag skulle åka fick jag ett telefonsamtal från Bildbyråns bildredaktör. "Kan du åka till Jönköping istället?" Sagt och gjort. Det är ju bara tolv mil till... Bara för en stund sedan kom jag hem.

Tack vare hjälp från Mikael Fritzon kunde jag sätta upp en overhead-remote, trots tidsbrist och att jag aldrig varit i arenan förut. Tack Micke! På plats körde jag för första gången Nikon-utrustningen på hockey. Det kommer nog att ta en-två matcher till innan det riktigt sitter med 200-400-objektivet, det kände jag. Men ruskigt så fint det blir kvalitetsmässigt när man väl får till det.

Nu ska jag ta en dusch, packa och bege mig ut till Arlanda (sömn, vad är det?). Nästa anhalt är Ayia Napa på Cypern och där bevakning av allsvenska fotbollslag som ligger på läger. Mer om det senare.

Målvakten Magnus Åkerlund sätter blicken i taket efter att ha släppt in 2-0.
1-0.

Inte helt nöjd.


5 kommentarer:

Anonym sa...

hej!

Jag har följt din blogg ett tag och tyckte det var dags för en första kommentar och en fråga.

Vad har du för inställningar när du fotar hockey, tex. exponeringsmätning, vitbalans autofokus, exponering?

Tack! Ser fram emot många fler fina bilder!

Anonym sa...

Helt annan skärpa i bilderna nu! Får se om Canon släpper någon nyhet om 1D Mark IV i slutet av månaden, annars blir det nog en Nikon:) Kör du D3:an och en D700?

Joel Marklund sa...

Hej Classe. Kul att du följer bloggen. På hockey exponerar jag alltid manuellt, dvs cirka ett steg överexponerat, eftersom ljusmätaren luras av isen. Det brukar vara runt 1/500, bländare 2.8 och ISO 1600. Vitbalans också manuellt. Man kan sätta den mot isen eller en vit del av sargen. Själva autofokusen är följande, men jag låser ofta fokuset på t.ex. en av målvakterna när jag vet att det kan bli en farlig situation framför mål.

Anonym: Tror inte på någon ny 1D Mark IV på ett bra tag. Faktiskt. Men man kan alltid ha fel :) Kan varmt rekommendera Nikon. Med Nikon-kameror har jag tagit bilder som aldrig skulle ha varit möjliga med Canon. Så överlägsna är de just nu. Kör själv två stycken D3 och en D700.

Anonym sa...

Läste ditt svar ovan. Vad menar du med att du har tagit bilder du inte hade kunnat få med en Canon?=) Har du något ex. på något som du skulle kunna slänga upp här på bloggen?:)

Anonym sa...

Hallå! Låter skönt med sol och värme på dagarna. Skall själv fota Svenska Skidspelen i Falun under helgen. Såg ditt tips angående hockey och fota. Har du några tips med snö och sol och bländartal?

Här är garanterat kackerlacks fritt! Och akta näsan från för mycket sol 