Instagram

fredag 29 maj 2009

Cyklarna fastnade på bild

Idag fungerade det mesta. Förutom att allt var svårt. Men det hade jag räknat med. Eftersom jag inte får följa med på motorcykel eller bil (det är förbehållet dem som är med från dag ett) så kan jag ta bilder vid bara två tillfällen: Före eller efter start och antingen mitt i racet eller vid målgång. Så det gäller att välja. Och göra det bästa av de två tillfällena. Jag är nöjd om jag kommer tillbaka med en bra bild per dag.

Överhuvudtaget är det mycket väntan. Det gäller att åka till platsen för start i god tid eftersom det tar minst en halvtimme att krångla sig igenom de sista två hundra metrarna till pressparkeringen på grund av alla avspärrningar. Sedan måste man hitta en plats för det ena fototillfället. Om man misslyckas där har man missat hälften av bilderna. Efter det är det rusch till nästa placering som man också måste scouta. Eftersom det inte heller finns några exakta tider för när åkarna kommer går det säkert två timmar från att man lämnar pressrummet till att man tar bilderna. Hur som helst, dagen blev väldigt lång. Åkte från hotellet 9.30 på morgonen. Åt middag på hotellet 22.30.

Nu låter det som att jag gnäller, men faktum är att det ändå är ganska kul. Jag tänkte senast idag på att jag får se väldigt många platser och personer som hade varit otänkbara i vanliga fall. Men jag hade givetvis inte tackat nej till att sitta på en motorcykel istället.

Cyklisterna lotsas genom stan till starten.


Vinnaren Carlos Sastre ovanifrån.

Jag - i beredskap.

1 kommentar:

Fredag sa...

Har följt din blogg under en tid nu och det är utan tvekan en av mina favoriter. Jag undrar hur du hamnade i branchen?