Instagram

torsdag 28 maj 2009

Ute och cyklarDet här har varit min utsikt nästan hela dagen. I bil.

Jag åkte till en liten stad som heter Sulmona för att ta bilder på starten av den 18:e etappen. Det började med att jag inte kom in någonstans med bilen (hade ingen ackreditering med mig) och slutade med att jag inte fick en enda bild (starten gick precis när jag kom in på området, efter mycket om och men, trots marginal på en och en halv timme). Så jag satte mig i bilen igen för att åka till slutmålet, Benevento.

Väl på vägen är det köer, galna bilförare och avspärrningar. Det visar sig att en hel del av cyklisternas tävlingssträcka också går på den väg jag måste köra på. Så när väl avspärrningarna hävs, en och en, är alla stressade över att hinna fram i tid. Bilarna lägger sig jämsides i en fil, kör om trots heldragna linjer (det gjorde i och för sig jag också när jag lärt mig hur det gick till), kör om den som kör om... Som mest ligger det fyra bilar jämsides och kör om varandra. Och ibland kommer det mötande trafik. Jag har faktiskt aldrig varit med om något liknande. Och då har jag ändå kört på rejält hetsiga ställen i världen.

Hur dagen slutade då? När jag bara var en mil ifrån Benevento hade polisen spärrat av både motorväg och den mindre vägen som gick bredvid. Till slut lyckas jag ta mig in i staden, bara för att upptäcka att den tillfälliga ackrediteringen jag fick på morgonen inte var värt mycket. Cyklisterna går i mål ungefär samtidigt som jag får allt administrativt tillrättalagt.

Bilder för publicering: Noll.

6 kommentarer:

Camilla sa...

fy fan.

Olsin sa...

Går det bra för dig? :p

Hur många gånger har du blivit tutad på och hur många gånger har du tutat på andra? Jag brukar räkna tutningarna när jag kör i Italien och senast vann jag med 4-1. ;-)

schmunk sa...

Du borde läsa Chasing Lance av martin Dugard. Den handlar om touren 2005 och om hur jobbet för journalisterna är.

Joel Marklund sa...

Camilla: Jepp, jepp och jepp.
Olsin: Faktiskt inte tutat en enda gång! Men däremot kör jag väldigt aggressivt! Här ska inte någon tränga sig in före mig.
Schmunk: Intressant! Får kolla in den.

Anonym sa...

varör gå igenom allt detta krångel när tidningarna köper AP istället?

Joel Marklund sa...

Arkivet. Det är där pengarna finns. Om det inte fanns ekonomi i det skulle de aldrig skickat mig.