Instagram

måndag 1 juni 2009

En dag i Rom

Girot avslutades idag i Rom. Det blev en lång dag där jag gick och rekade ungefär hälften av sträckan eftersom det skulle vara ett tempolopp. Det innebär att åkarna tävlar på tid och åker separat, istället för som vanligt i klunga. Förutom "cigarettattacken" (se föregående inlägg) så kändes det som en bra avslutning. Imorgon bär det av hem till Stockholm. Tidigt.

Rom är för övrigt en stad som jag är glad över att få återvända till snart (på sim-VM i juli). Jag har hunnit se extremt lite av staden men gårdagens promenad efter middagen tog tre timmar. Jag fastnade i närheten av Forum Romanum på en konsert med klassisk musik. Utomhus, typ tio på kvällen. Området är magiskt och det var länge sedan jag kände en sån... vördnad... för en stad. Härligt att bara gå runt och glömma bort allt runtom en.

Däremot är det lite jobbigt att en kvällsmiddag, som idag, som inleds klockan 22 tar två timmar... Fast i och för sig, att kunna gå ut sent och äta är en lättnad för oss som ofta jobbar sent. Alldeles för ofta måste man istället gå och lägga sig hungrig. Jag föredrar trött men mätt.
Ryssen Denis Menchov vann hela partajet.


3 kommentarer:

Unknown sa...

Näst sista bilden är väldigt snygg!

Joel Marklund sa...

Roligt att du tycker det. Den ser lite annorlunda ut i bloggformatet, men den ska vara väldigt hård i kontrasterna.

Unknown sa...

Som cykelfantast gillar jag dina bilder från Girot jättemycket. Bilden på Menchov bland journalisterna efter målgång (fyran uppifrån) gav mig gåshud!

/Fredrik Ahlström