Instagram

lördag 27 juni 2009

En vandring i tiden


Ibland är det tid att bara vila och koppla bort allt omkring en. Det kan göras på 48 timmar (vi måste ju hålla lite tempo i vilandet!). Så jag tog tåget igår från Stockholm till Sundsvall och därifrån till Härnösand för att träffa kusiner, farmor och farfar och min familj som är här samtidigt.

Det är skönt att befinna sig i en småstad där jag knappt har täckning på mobiltelefonen när vi är på stranden. Strandhäng, volleyboll, grillning och rosévin är en bra kombination. Och väldigt avslappnande framför allt. Något som inte ska underskattas är tiden att kolla i gamla fotoalbum från 50-talet och framåt och se sina släktingar genom seklens minst sagt härliga modeskiften. Det kvadratiska formatet på bilderna från 50-talet är underbart.

Men det varar som sagt inte länge. Imorgon är jag i Stockholm igen för att jobba.

I övrigt fler bilder från reportaget om Stefan Nystrand:6 kommentarer:

Jens sa...

Hej Joel!

Gillar dina bilder och synnerhet bilderna på Stefan. Har själv provat att fota lite uv bilder. Vilken kamera får du ner i ewa påsen?

Har du några tips angående uv bilder i bassäng. Jag tycker det är svårt att veta inställningar av focus område etc. sen ser man knappt genom hålet.

Finns några enstaka bilder här: http://www.antlov.se/ fler kommer upp dom närmsta dagarna.

Hare bra i värmen!

//jens

VHC-bloggen sa...

Håller med dig om fotoalbumen, kan sitta hur länge som helst och titta. :)
Ruggigt snygga bilder!
Glöm inte käka massor av glass i värmen så inte hjärnan smälter! :P

Elias sa...

På uv-bilderna, är du själv nere under vattnet och simmar då? Håller du andan eller dyker du?

Joel Marklund sa...

Jens: Jag har fått ner Nikons D3 och D700 samt Canons 1D Mark III. Jag brukar sätta fokus (en punkt i mitten) på avtrycket när jag använder undervattenspåsen. Som du säger är det jättesvårt att se i sökaren. Det blir lite av en chansning och man får ofta bara rikta kameran mot objektet och trycka av.

VHC: Åt en glass idag! :) Tack.

Elias: Jag är själv under vattnet. Jag har ett viktbälte på mig och håller andan.

Unknown sa...

Hej,

Jag gillar särskilt bilden nystrand3 (Stefan mitt i simtaget). Finns det möjlighet att få en skrivbords-bakgrunds-storlek? 1600x1200 eller liknande?

/Erik

Joel Marklund sa...

Erik: Maila mig. joel at bildbyran punkt se