Instagram

lördag 25 juli 2009

En stund med simlandslaget

Igår var det pressträff med det svenska simlandslaget. Stefan Nystrand, Therese Alshammar, Sarah Sjöström, Lars Frölander och flera andra simmare skulle porträtteras. Stressigt, minst sagt, med tanke på att jag var tvungen att rycka dem mellan intervjuer de gjorde för DN, SVT, SR och TT. Det som är svårt är att ta tillräckligt många olika varianter av varje person. DN ska kanske ha en speciell bild, kanske Aftonbladet eller Expressen också, samtidigt som jag ska säkra upp bilder för vårt arkiv. Det här är troligen enda tillfället då det arrangeras en pressträff av det här slaget under VM. Och det betyder att bilderna som tas vid det här tillfället ska användas under och efter mästerskapet.

Det är skillnaden mellan att jobba på byrå och tidning. Som byråfotograf ska jag säkra upp material för säg fem tidningar medan tidningsfotografen ofta bara behöver tänka på bild till en intervju eller artikel. Som tur är simmarna väldigt lätta att arbeta med. De är samarbetsvilliga och ställer upp för pressen.2 kommentarer:

Jens sa...

Snyggt Jobbat Joel!

Lycka till nu när det börjar på ”riktigt”. Hoppas vi får se en bild på dig och nya hatten! Vi skulle gärna vilja få lite värme från Er.

Hare!

//Jens

Joel Marklund sa...

Tack Jens! Ska försöka leverera en bild på hatten imorgon!