Instagram

lördag 25 juli 2009

OS i repris

Du som följt den här bloggen ett tag kanske kommer ihåg mina duster med vattnet som i och för sig har visat sig lönande i efterhand. Då blev i alla fall två kamerahus för sammanlagt 100 000 kr förstörda. Idag var det nära igen.

Jag åkte ut tidigt i morse för att bevaka en "Open Water"-tävling. Kort och gott är det simmare som i öppet vatten simmar sjukt långt, i det här fallet 25 kilometer. Jag och två andra fotografer skulle bege oss ut i en båt för att kunna ta bilder från nära håll. Vi hinner bara ut några meter när en stor våg sköljer över oss och främst den tyske fotografen i båten (jag klarar mig ganska hyfsat, för en gångs skull, med bara lite vatten på grejerna). Alla vet vad saltvatten gör med känslig elektronik. Så vi bestämmer oss för att avbryta. Det visade sig vara ett klokt val. När en av de andra båtarna kommer in till land igen sköljer en ännu större våg över fotograferna och deras utrustning. Det var inte kul att se hur vatten rann av allt de hade med sig. Den båtturen kunde lätt kostat över 200 000 kr. Det är inte bilderna värda.


En simmare i vågorna.

2 kommentarer:

Jens sa...

Tur!!!!

Det vore bra att använda dyk påsen vid dessa tillfällen. Hoppas dina kläder håller bättre än alla baddräkter! Med er värme gäller det att skydda sig. Ser fram i mot lite bilder från första dagen.

Hare!

//Jens

Joel Marklund sa...

Ja, den hade passat riktigt bra vid sådana här tillfällen. Om vi hade haft någon svensk med i grenen hade jag nog tagit med den.