Instagram

söndag 16 maj 2010

Bakom kulisserna

Det har saknats bilder bakom kulisserna på detta VM. Jag ska försöka jobba på det. Förhoppningsvis kan jag ta med mig en kamera när jag och mina kollegor monterar takkameror imorgon kväll.

I morgon ska jag också sätta in målkamera under matchen Sverige-Kanada. Förra året hade jag också förtur till många matcher men i år har jag prioritet före The Canadian Press som i vanliga fall skulle rankas högre eftersom Kanada är en större hockeynation. I gengäld "poolar" jag mina bilder till Reuters och The Canadian Press (som samarbetar med AP). Så om du ser en målkamerabild från den matchen publicerad via byråer som AP eller Reuters är det jag som tagit den. Man kan helt enkelt säga att jag i det specifika fallet jobbar för alla byråer, inte bara Bildbyrån. Det betyder också att mina bilder kan dyka upp via konkurrenten Scanpix (eftersom de distribuerar bilder från Reuters, AP och AFP), konstigt nog. Och om jag gör något fel drabbar det också alla världens medier. Hoppsan...

I övrigt hade det svenska laget idag en liten presskonferens. Två spelare var tillgängliga. Jag och de två andra fotograferna tar dem båda ut tillsammans för att ta bilder utanför hotellet. Jag är den första av oss som ska ta bilder. Då står jag där med en gigantisk blackout. Inga idéer. Till slut reder det upp sig till något acceptabelt i alla fall. Det är sånt som händer. Du ser bilderna längre ner.

Just det. Du som läser detta bara måste läsa min och Jimmys upplevelse på ett tyskt gym. Naket, helt enkelt.

Ja, vi måste ha fula västar på oss. Nej, det är inget förkläde.
Jag plåtar kanadensiska spelare under en träning. Foto: Pontus Lundahl.
Pontus Lundahl på Scanpix och Jimmy Wixtröm på Aftonbladet.3 kommentarer:

Jimmy sa...

Snyggt jobb för att ha idébrist!

Linda sa...

Håller med Jimmy, riktigt snyggt! :)

Du som kan sånt här med Nikon och sportfoto... Jag funderar på att uppgradera från min D200 till en D300s, har för mig att du hade en sån i ditt "kamerastall" :)
Är det nåt att satsa på tro? Jag kan inte ha så tung kamera tyvärr, små händer och kronisk värk är noll bra kombo som hockeyfotograf... haha!

Joel Marklund sa...

Jimmy: Det var bara för att du höll blixten så fint!
Linda: Tack! Jag har tyvärr aldrig använt en sån. Jag plåtar med D3s, D3 och D700. Men när jag kollar på specifikationerna för den ser det ut som en riktigt bra kamera.