Instagram

måndag 17 maj 2010

Yrkets baksida

Jag känner mig inte alltid så snygg under min yrkesutövning.

Här har jag blivit tagen på bar gärning med handen i syltburken - det säger blicken i alla fall.

Hukad rygg á Quasimodo. Foto: Pontus Lundahl.

4 kommentarer:

Johan Bernström sa...

Hej Joel,

Till börja med och berömma ditt bloggande, det är riktigt roligt att följa dina äventyr här på bloggen! Så keep up the good work :)

Tänkte höra med dig om du har gått någon fotoutbildning i Sverige som du kan rekomendera? Jag har sökt Bildjournalistik till hösten i Sundsvall, vad tror du om den utbildningen? (http://www.bildjournalistik.com).

Sedan så tänkte jag kolla om du har någon bra guide för hur man bygger en "målkamerabur" för att placera i hockeykassen? Tänkte börja snickra på en nu i sommar så att jag är ute i god tid innan hockeyn börjar. Till att börja med blir det på juniornivå för att sedan söka tillstånd i de högre ligorna genom bildbyrån jag plåtar för.

Tack på förhand!

(Min mail når du genom att klicka på mitt namn, annars får du gärna svara här på bloggen.)

Joel Marklund sa...

Hej Johan. Kul att du följer bloggen. Och tack :)

De som jag - ryktesvägen - vet är bra är Biskops Arnö och bildjournalistutbildningen i Sundsvall. Jag känner flera som gått i Sundsvall och blivit duktiga fotografer. Jag har själv dock inte pluggat bildjournalistik utan gått vägen genom dagstidning. Jag började frilansa som 16-åring och har sedan dess jobbat mig uppåt.

Angående målkamera så får varken du eller någon annan använda sådana i de svenska ligorna. Det är olika bud fram och tillbaka men just nu är det inte tillåtet med målkameror.

Jag kommer inte åt din profil, men om du ändå vill ha tips om var du kan få tag på en låda, maila mig då på joel at bildbyran punkt se.

Sami G. sa...

Hej Joel, jag har för mig att jag läst nånstans att du ibland använder fotpedal till din Pocket Wizard för att knäppa med remote cameran. Vilken sorts pedal använder du i så fall?

Joel Marklund sa...

Hej Sami. Jag har en fotpedal, men jag använder den en gång på 50. Jag köpte den på Madeco, som tyvärr nu gått i konkurs. Sorry att jag inte kunde ge ett bättre svar.