Instagram

torsdag 17 mars 2011

Utställning och feberfrossa


Om du är i Norrköping idag eller under Årets bild-helgen kan du se 31 av mina bästa sportbilder. Tillsammans med Dagens Nyheters fotografer, Urban Andersson och Kai Rehn ställer jag ut i Norrköping City på Drottninggatan 41. Så gå gärna dit!

Jag har faktiskt inte sett bilderna själv i sitt utställningsformat utan får vänta till på lördag för att göra det. Det känns konstigt...

I övrigt fortsätter lagfotograferingen. Måndag innebar 20 timmars jobb, tre lag att fotografera, 80 mil i bil, fyra timmar i tåg och alldeles för lång tid utan mat. Dagen efter låg jag hemma i hög feber innan jag fick åka till Stadion och plåta stockholmslagen. Igår feber, Örebro och färd norrut. Idag ännu mer feber, Umeå och Piteå. Imorgon hoppas jag att det blir bättre, annars får jag ta mig till Årets bild, ta emot priset och sen gå direkt till hotellet och sova. Min bästa vän just nu är panodilasken och näst bästa vän vetskapen om att jag under norrlandsturnén reser med min kollega Marcus. Hälften så långt att köra själv alltså.

Foto: Daniel Stiller

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ett tips. I det här landet kan man sjukskriva sig från jobbet när man är sjuk. Arbetsgivaren går inte under för det.

Joel Marklund sa...

Jag vet. Det är den där konstiga blandningen av dumlojalitet och vetskapen att man gör det jobbigt för någon annan om man stannar hemma.

Anonym sa...

Och inget tack får du heller när du väl bränt ut dig.

Joel, du är värd bättre.

Jag har träffat mer än en sportfotograf som vid 35 års ålder är helt förstörd.

Den ständiga hungern som du verkar lida av botas enkelt om du packar ner ett par mackor som du kan ta på färden.

F sa...

Verkar tufft att vara sportfotograf - men du tar verkligen BRA foton!!

Hälsan först, så får vi förhoppningsvis njuta av dina bilder länge till!!

Johan Marklund sa...

årets sportfeature-feeling på den undre, stark kandidat till 2012 är mitt tips. "helt sjukt va lustigt, fotografen är på bilden men vem är bakom kameran, jag fattar inte"