Instagram

torsdag 28 juli 2011

Fulla kineser

Överförfriskade kineser hojtar ute i hallen. Bara ett konstaterande, så här på nattkröken.

Så här såg det ut igår.

4 kommentarer:

Linda sa...

Sjukt snygga bilder (som vanligt)!
Vad är (om något) svårast med att fota simning?
När jag började plåta hockey fick jag höra (från en sportfotograf) "Men? Måste du börja med den svåraste sporten att plåta?"
Jo, måste ju vara en utmaning! :)
Klurar på om jag skulle försöka mig på simning också. Såhär under sommaren menar jag (nedsläpp först 14/9).

Hoppas du har en riktigt kalasfin dag!

Anonym sa...

Gillar den näst sista bilden lite extra men alla bilder är som vanligt riktigt bra.

Petter arvidson sa...

Frågan är om du inte redan tagit hem ÅB (sport) med dessa makalösa bilder... Ska bli intressant att följa dig och se vad du mer jobbar fram för något under året :)

Joel Marklund sa...

Tack för alla de snälla orden! :)

Linda: På de korta distanserna är det att överhuvudtaget få en actionbild. På 50m t.ex. går simmarna upp kanske bara en gång med en liten del av huvudet, om de går upp alls... Oftast misslyckas de bilderna faktiskt. Annars är det nog att hitta en variation. De flesta simbilder är ju "tagna", man har sett allt redan. Det är väldigt svårt att göra något nytt. Men framförallt är det ju så att en stor del av tävlingsmomentet utspelar sig där de flesta kamerorna inte finns - under vattnet. De bästa simbilderna är därför tagna med undervattenskameror. Och att använda sådana och trigga dem under tävling är en helt annan historia, både är kostnadssynpunkt och rent praktiskt (jag har aldrig gjort det själv så jag kan bara det teoretiska om hur det löses tekniskt sett).

Annars håller jag inte alls med den fotograf som du pratat med om att hockey är den svåraste sporten att plåta. Det är tvärtom en lätt sport i den bemärkelsen att det finns flera positioner och att det är actionfyllt. Men det är iofs svårare än fotboll. Alpint är mycket, mycket svårare till exempel. Men jag tycker absolut att du ska prova på att plåta simning, det är roligt!