Instagram

torsdag 9 augusti 2012

200 meter

När du läser det här är det tio minuter kvar till en av OS största händelser - 200 metersfinalen.

Jag är tyvärr inte på plats där just då utan sitter och bevakar en annan stor final på Wembley Stadium, den i damfotboll mellan Japan och USA. Det var helt enkelt min tur att skippa den mest åtråvärda händelsen för dagen och låta Nils och Niklas löpa fritt.

Några timmar innan friidrottssessionens start var jag emellertid där och monterade en remotekamera och tog en bra fotoposition till mina kollegor. Roligt nog så lyckades jag tjata till mig en remotekameraplats bland de stora internationella byråerna. Hoppas nu bara den fungerar. På 100 metersfinalen fungerade kameran fint men någon funktionär hade placerat ut ett startblock framför en handfull kameror. Det mottogs inte direkt med applåder kan jag säga...

Det här är en liten del av alla remotekameror. Unik bild? Nja... Foto: Niklas Larsson
Usain Bolt joggar ifrån motståndet i semifinalen i 200 meter.

3 kommentarer:

Peter Holgersson sa...

Snyggt och kul med blixten från publiken.

Tid runt uppkäftiga 1/40 s kanske? Tänker att fötterna rör sig i medeltal 10 m/s = 0,5 m på 1/20 och 0,25 m på 1/40 s, i en ganska oval rörelse i förhållande till kroppens tyngdpunkt. Rörelsen har i stort sett konstant fart vid harmoniskt löpsteg. Bolts fot kickar kanske upp ca 2-3 dm (om jag ser rätt) så tiden kanske ligger där jag gissar?

Unknown sa...

Din bild på löparna är så j-vla underbar.

Joel Marklund sa...

Tack Peter och Jörgen!

Imponerad av din uträkning Peter. Det är en 1/20 sekund, 600 mm.