Instagram

torsdag 9 augusti 2012

Assistenter

Det finns så många historier att berätta. Till exempel den om Sports Illustrateds fotografer som har egna assistenter på plats. Vid ett flertal tillfällen har jag sett deras fotografer gå och kolla på olika positioner för att därefter kalla på sina assistenter som kommer springande med kameror, ställer in dem och till och med fälla upp enbensstativet.

På samma sätt så är det några av deras assistenter som gör i princip allt jobb med fjärrstyrda kameror. Fotografen kan säga: "Här, här och här vill jag ha en kamera, de och de objektiven, fixa det." Det är assistenten som ställer in allt, roddar och kanske till och med trycker av kameran men ändå är det fotografen som får byline på bilderna. Knasigt.

Annat underligt (men faktiskt inte alls oväntat): Att Getty Images Adam Pretty plötsligt lägger sig i vattnet framför Scanpix Jessica Gow och Sydsvenskans Lars Dareberg under triathlonen.


Nedan: Bilder från damernas 3-meterssimhopp, friidrott, marathon, Anna Laurells boxningsuttåg och Johan Euréns brottningsframgång.

Inga kommentarer: