Instagram

onsdag 25 november 2009

Avklarade deadlines

De två senaste nätterna har inneburit mycket jobb. Deadlines hit och dit. Nu är jag äntligen klar i alla fall. Tidigare idag (eller rättare sagt, igår) var jag på basket. Jag gillar sporten. Tyvärr har vi så dåliga hallar i Sverige att kreativiteten är begränsad på grund av ljuset och de få möjligheterna till olika vinklar.

I NBA till exempel är det vanligt att man fäster en kamera i taket ovanför korgen samt en eller ett par bakom korgen. Plus en i korgstommen och givetvis en på marknivå bredvid en... Och så jobbar man också mycket med blixtar där. Men när det inte finns samma möjligheter får man göra det bästa av situationen. Jag är lite sugen på att åka till Norrköping för att plåta i arenan där. Ljusmässigt ska den vara betydligt bättre än någon av stockholmshallarna. Däremot tror jag inte att det finns möjlighet att fästa kamera i taket där, tyvärr.

Idag (eller igår, hur man nu ser på saken) så satte jag i alla fall upp en korgkamera. Men det märktes att det var ett tag sen jag fotograferade basket. Fästanordningen hasade ner sig någon centimeter efter ett tag och fokuseringen flyttade på sig. Det blir bättre till nästa gång.2 kommentarer:

lina sa...

Finfina "kort" som vanligt Joel.
Har bara en klagan: Jag.Vill.Oxå.Ha.Nikon

Vi är ju de sista dinosaurierna som fortfarande envist hävdar att Canon är minst lika bra.

Joel Marklund sa...

Tack Lina :)

Förresten, dinosaurierna dog ut av en anledning... ;)