Instagram

onsdag 18 november 2009

Ledig

En timme och 20 minuter tar det att förflytta sig 110 mil norrut. Hemtrakterna helt enkelt. Här ska jag vara ledig några dagar.

Innan dess hann jag med att plåta två hockeymatcher. Igår var jag på Hovet och bevakade Djurgården-Frölunda. Redan vid lunchtid hade jag monterat en kamera ovanför jumbotronen. Just Globen-arenorna (Hovet och Globen) är dock problematiska på det området. Till skillnad från i Linköping och Jönköping där man kan montera en kamera i taket ungefär en timme innan match måste man här göra det flera timmar innan, ibland dagen innan.

Säkerhetskraven är oerhört höga (vid alla tillfällen gäller att det inte får finnas folk på isen under monteringstillfället på grund av risken med fallande föremål), enligt min mening oproportionerligt höga med tanke på hur det ser ut internationellt. På alla arenor utomlands jag monterat en takkamera kan man gå upp på catwalken betydligt senare än i Stockholm. Till och med O2 Arena i London har betydligt mer lättarbetade krav.

Jag kommer att sätta upp en kamera i Hovet vid några få tillfällen under säsongen: de viktiga matcherna. Då är det värt besväret.

Djurgården-Luleå i förra veckan.

5 kommentarer:

Madeleine Berglund sa...

Rolig liknelse, men du har så rätt. Simmaren ser ut som ett flygplan! /Madeleine

FotoMix-bloggen sa...

Jag utgår ifrån att du använder PW:s vid takmonteringen.
Således undrar jag håller man Pocket Wizard-sändaren igång under så lång tid innan användning. Är den "vaken" så länge kameran är det eller hur funkar det där?
/Daniel
Ja just det. Goa bilder oxå. Som vanligt.

Yksi - för god att kolsyra... sa...

Frågar samma som FotoMix-bloggen... hur funkar det?

Håller med oxå om j-vla bra bilder...

Anonym sa...

Kan du inte lägga upp några bilder på hur monteringen ser ut? Riktigt bra bilder Joel.

Ha det bra.

Joel Marklund sa...

Daniel: Sändarna är egentligen minsta problemet. Multimaxarna håller igång i alla fall 50 timmar tror jag. Däremot har jag en strömkabel till kameran (olika kablar till D700 och D3, störande nog) så att batteriet inte tar slut. Nästa projekt är dock att köpa in strömkabel till Pocket Wizard-mottagaren (special, såklart...) och en strömkabel till Nikons trådlösa sändare (samma strömkabel som till D3) så att man kan ha en kamera på en fast position i flera dagar (t.ex. nu under kommande OS) men ändå få bilder snabbt.

Yksi: Tack! Och se ovan.

Anonym: Ska försöka göra det nästa gång!