Instagram

söndag 27 december 2009

I ett kanadensiskt köldhål

Jag hade en underbar julafton. Dagen efter, när jag och Aftonbladets Mats Wennerholm skulle flyga sträckan Frankfurt-Calgary, får vi beskedet att vi båda är uppgraderade till business class. Så när jag sitter där, med ett glas champagne i handen, tänker jag att livet är ganska bra just nu.

Nu är jag i alla fall på plats i Regina, Kanada. Staden kan mest liknas vid en deprimerande rysk stad (eller typ... Gällivare) och ligger ute mitt på prärien. Således kan det bli rejält kallt här när vindarna drar över staden (igår var det -25 grader, utan vinden inräknad). Jag och mina journalistkollegor dristade oss till att gå hela vägen över gatan till en restaurang igår kväll. Längre än så vågade vi inte trotsa kylan. Och jag ska vara norrlänning...

Sverige spelade sin första match igår mot Tjeckien. Det blev en konstig match utan rejäla närkamper som slutade 10-1 till Sverige. Det mesta jag skickade hem i bildväg var jublande svenskar istället för actionbilder. På förhand var jag oerhört nöjd med att ha fått sätta in målkamera samt en takkamera ovanför ett av målen samt att ha fått beskedet att jag prioriteras före byråer som Reuters och Canadian Press (som jobbar i samarbete med AP) på Sveriges matcher (det händer INTE ofta). Det självgoda humöret sviktade dock en aning när en av svenskarna åker in i det tjeckiska målet bara någon minut in på första perioden - den period då Sverige gör fyra snygga mål. Min målkamera pekar då åt ett helt annat håll och är så att säga ur leken fram till andra perioden. Om några timmar är det dags för nya tag.

3-0.
3-0 ur en annan vinkel.
André Petersson gör 1-0.


Tjeckernas 1-5-mål.

3 kommentarer:

Jonas Dandanell sa...

Surt med din netcam men sköna bilder från taket. Jag undrade lite för mig själv när jag såg två stycken 70-200/2,8 i din packning och nu förstod jag...

Sköna bilder, hade gärna varit på plats trots kylan.

Micke sa...

Bra bilder! Måste vara en riktig kul match att fota pga så många mål! Det var sällan man såg någon nämna Gällivare :) Kommer du därifrån? Jag var därifrån, ja det var helt dött senast jag var där så jag förstår vad du pratar om!

Visst är det surt när saker blir inte som man vill! Men bra det där med prioritering!

Hoppas att du får många bra bilder idag mot Österrike!

Joel Marklund sa...

Micke: Jag är från Boden ursprungligen, men jag har sett nog av Gällivare under min tid där uppe ;)