Instagram

lördag 20 november 2010

Smärta

Sedan jag kom hem från Finland har jobben gått i ett - ishockey, pressträff med handbollslandslagets ledning och Big Air på Stadion. Det sistnämnda bevakade jag också förra året och hade därför nu tagit med mig en blixt och ett aggregat för att ta bättre snowboardbilder. Efter ett tag konstaterade jag dock ett reflektorn till våra blixtar är lite för liten för sådana här sammanhang. Den sprider helt enkelt inte ljuset tillräckligt.

Precis innan tävlingen ska börja och jag ändå bestämmer mig för att köra med blixten händer något oväntat. Jag ska gå och lägga mitt långa teleobjektiv åt sidan när jag helt plötsligt bara försvinner ner genom ställningen mot marken (som är 20 meter ner). Arrangörerna har gjort ett rejält misstag och lämnat ett stort hål som mitt ena ben åker igenom och till slut fastnar i precis innan ljumskhöjd. Jag vrålar av smärta och får hjälp av några andra fotografer att komma upp. Inget verkar emellertid vara brutet, vilket var tur i oturen.

Ganska snabbt efter det lade jag ner alla försök att göra något speciellt den här dagen (det blev inga blixtbilder). Jag fick vara glad för att jag överhuvudtaget kunde jobba vidare. När jag nu efteråt sitter hemma kan jag knappt röra benet. Om du ser en haltande fotograf i Stockholm de närmaste dagarna är det alltså jag.

2 kommentarer:

Erik Åström sa...

Lät inte alls så trevligt. Krya på dig

Dinophoto sa...

http://www.dinophoto.com/archives/stadium-winter-jam/ ;)