Instagram

tisdag 4 oktober 2011

Intervju i Fotosidan Magasin

I det senaste numret (5) av Fotosidan Magasin är det en intervju med mig gjord av reportern Alice Lewy. Jag berättar om hur det är att jobba som sportfotograf, hur bilderna som är i reportaget kommit till samt ger allmänna tips och kritik på läsarnas bilder. Om man inte vill köpa den i butiken finns den även digitalt här.

Att ge kritik på andras bilder var riktigt svårt. Jag är visserligen van vid att se enorma flöden av bilder och är därigenom extremt kräsen med vad jag tycker är bra och dåligt men då är det alltid alster från professionella fotografer. Konstruktiv kritik i ett sådant här forum ska förhoppningsvis leda till att fotografen utvecklas eller kanske bara får en annan syn på sin bild. Med små medel, som lite beskärning eller ökad kontrast, kan en bild oftast bli bättre.

Jag satt även med i juryn för en tävling som Kamera & Bild hade nyligen. Där var förfarandet dock annorlunda på det sättet att vi var ett flertal som röstade på vilka tio bilder vi skulle skicka vidare till nästa omgång. För mig var det viktigt att det var bilder som stack ut och var genomtänkta som gick vidare, inte tekniskt perfekta fotbollsbilder.

3 kommentarer:

Daniel Nilsson sa...

Gött mos!
Fast den där svartvita simhoppsbilden är ju snyggare i färg! =) haha!

Maja Suslin sa...

Ja men du är ju bara bäst Joel.

Joel Marklund sa...

Vad snällt sagt Maja :) Tack!
Daniel: Haha. Vi får se hur den kommer att se ut i slutändan ;)