Instagram

lördag 7 januari 2012

Det blev ett guld

Det blev en alldeles fantastisk dag i Calgary till slut. Det känns så här i efterhand väldigt häftigt att på plats ha varit med om Sveriges första JVM-guld efter 31 års väntan. Men det var inte lättjobbat.

Jag hade fått veta att både Aftonbladet och Expressen skulle hålla sina sista upplagor för att hinna få med matchavgörandet. Vi pratar alltså om deadline kl halv fem på morgonen som sen blev fem (tror jag) istället för vanliga tre-halv fyra. Det betydde på förhand att så snart det var avgjort måste en eller ett fåtal bilder iväg DIREKT. Spelarna höll fortfarande på att jubla som mest när jag skickade tre bilder som hann med i tidningarna.

Med svetten lackande, strupen alldeles torr av ansträngning och en helvetes stress sprang jag mellan pressrummet, upp och ner i korridorer, in i omklädningsrum, upp på catwalken i taket och in på isen. Tiden efteråt var också ett race. Bara någon timme senare skulle jag nämligen vara på flygplatsen för att flyga vidare till Philadelphia, där jag är nu. Det behöver knappast sägas att jag var fullständigt uppe i varv när jag satte mig på planet.

Men kul var det.

4 kommentarer:

Carl Sandin sa...

Fantastiskt! Takkameramålet sitter som en smäck!

FotoMix-bloggen sa...

Svinbra jobbat. Du levererar fantastiska bilder åter igen.
Och med den stressen/pressen gör det än mer imponerande.

En fråga: fick/kunde du inte montera någon målkamera till finalen?

/Daniel

Joel Marklund sa...

Tack Carl!
Daniel: Tack. Från semifinalen och framåt får ingen annan än IIHF:s egna fotografer montera målkamera. De poolar dock ut bilderna till oss byråer som tidigare under turneringen satt in målkamera.

Linda sa...

Du är så sjukt duktig! Imponerande bra bilder!
Hoppas du får tag i ett par andningshål här å var emellanåt också :)