Instagram

söndag 22 januari 2012

Ur en förstapersonsvy

Idag publicerades resultatet från GoPro-kameran i Aftonbladet. Jiloan Hamad fick bära kameran på bröstet vid två tillfällen. Först för stillbilder, den andra gången för video som blev ett webb-tv-inslag som du kan se här. Det ska dock noteras att både text och röst på inslaget har ett fel: det är jag som monterat kameran och det var min idé, inte Sportbladets. Rätt ska vara rätt.

Kvaliteten på stillbilderna är inte lika bra som videon men ändå helt användbart. Jag gillar den unika vinkeln som berättar något nytt och för tankarna till att spela tv-spel. Dessutom var det kul att kunna testa kameran på den här nivån. Jag kommer helt klart att experimentera mer med formatet.

6 kommentarer:

sportskjutaren sa...

Angående det här med att ge "credit" till rätt person så har ju DN gett dig "äran" för en av mina bilder ;)
http://www.dn.se/sport/ishockey/hockey-varje-dag-pa-prov
Minst lika illa ;)

Joel Marklund sa...

Fast det där går inte att jämföra. Som byråfotograf får man vänja sig vid att det händer då och då. Vi får ibland credit för vad en Scanpix-fotograf gjort och tvärtom när det är nyhetsbilder och det går lite väl snabbt i publiceringsförfarandet. Det är slarv från tidningarna. I det här fallet har Aftonbladets reporter hemma velat göra det till tidningens grej, inte Bildbyråns eller min. Det är snarare nonchalans.

sportskjutaren sa...

Joel!
Inser att jag gjorde mig missförstådd där (my bad).

Håller med om att det var nonchalant av reportern att göra som han gjorde.
Inte ok.

Att stressade bildredaktörer sätter fel byline är inget som jag bryr mig så mycket om (var ju inte heller första gången för egen del, och det igen alldeles nyligen, Sportbladet hade AP som bildbyline när det skulle vara Bildbyrån).

Vad det gäller bilden i DN så angav de åtminstone rätt bildbyrå (dvs Bildbyrån).

För övrigt härligt nytänk med GoPro:n. :)
Tack för inspirationen!

/Malmberg.

Patric Söderström sa...

Grym idé och snyggt genomfört Joel!

Joel Marklund sa...

Tack Patric!

För övrigt vill jag betona att det var reportern på hemmaplan som gjorde fel, inte Aftonbladets utsände Robert Laul. Han är en go gubbe nämligen.

Jens L´Estrade sa...

Såg när det gick i tryck. Trodde det var någon annan som snott din idé, men då var det du. Roligt att du ständigt hittar på nya saker! Fortsätt så!