Instagram

måndag 24 maj 2010

Ledig

Inför VM var reglerna tydliga: möjlighet för målkamera fanns fram till och med kvartsfinalen, sedan skulle de officiella fotograferna (IIHF) poola ut bilderna till de byråer som tidigare i turneringen själva använt målkamera. På lördag morgon ändras allt. Jag får möjlighet att sätta in en kamera på Sveriges semifinal. Jackpot, tänker jag.

Dagen efter får jag frågan igen. Det visar sig att IIHF:s fotografer haft problem med tekniken i sina målkameror så återigen för EN byrå chansen. Givetvis måste jag dock poola till byråer som Reuters och Getty Images. Men medan bilderna från semifinalen blev riktigt bra fanns det bara en bra från bronsmatchen. Och det är ju båda tjusningen och nackdelen med fjärrstyrda kameror - att man aldrig vet vad det blir.

På grund av specialuppdrag för en tidning blev gårdagens schema otroligt hektiskt trots att det "bara" spelades två matcher, bronsmatchen och finalen mellan Ryssland och Tjeckien. Jag räknade till 14 timmar jobb i sträck med endast ett mål mat. Ibland blir det sådana dagar, det är så yrket är. När jag fått smälta det här några dagar hoppas jag att jag kommer att vara hyfsat nöjd med utgången jobbmässigt.

De närmaste dagarna står det LEDIGT på mitt schema. Skönt. Efter det väntar fotbollslandskamp, Sverige-Bosnien. Kan bli skoj.

En bra bild från målkameran i bronsmatchen.


Svenskt jubel efter slutsignalen.

Bengt-Åke Gustafsson lämnar arenan.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Joel.

Hur är det att jobba med Nikons D3s? Vad tycker du o kameran?

Lycka till med allt!

Mvh Mattias

Linda sa...

Störtskön bild på Rolinek! :)
Hoppas du har en riktigt skön ledighet!

Olsin sa...

Översta bilden från takkameran får mig att tänka på ett gammalt klassiskt hockeyspel. Det enda som fattas är den gigantiska pucken.

Joel Marklund sa...

Mattias: D3:s är en suverän kamera. Grym på höga ISO och fantastisk autofokus. Den bästa kamera jag använt.
Linda: Tack! :)
Olsin: Hmm... Typ NHL '95?