Instagram

söndag 1 maj 2011

De där norrmännen...

Det blev en riktigt, riktigt spännande match igår. Det norska laget gjorde en historisk insats och slog Sverige för första gången i ett VM. Glädjen var därefter.

Matchen började annars i ett riktigt fotovänligt tempo med hårda tacklingar (en norsk spelare knockades...) och mycket intensitet. Jag var den enda fotografen som vid sidan om de officiella fotograferna hade tillgång till mål- och takkamera. Den här matchen spelade det i och för sig inte så stor roll eftersom nyhetsvärdet låg i den norska vinsten och fiaskot för Sveriges tränare. Men det känns ändå betryggande att ha säkrat upp möjligheten med målkamera på alla Sveriges matcher och en av max två fotografer med takkamera under hela tiden här i Kosice.

Catwalken i den här arenan är nämligen väldigt speciellt byggd och arrangörerna har krävt att ett minimalt antal (en officiell, max två byråer) kameror får installeras. Det medför dock att jag måste poola (dela ut) till byråer som Reuters och AP när de vill ha bilder.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt snyggt! Jag gillar verkligen bilden tagen med takkameran.

Anonym sa...

Hej Joel!

Mitt namn är Joline Höstman. Du har tagit några riktigt bra bilder på mig i simsammanhang och denna bilden http://1.bp.blogspot.com/_vOew_q2LVi0/SnHqXDdVFbI/AAAAAAAAB3k/JFgJMCWahzM/s1600-h/a4.jpg
som du tog under VM i Rom 2009 undrar jag om jag skulle kunna få använda mig av i min blogg?

Mvh
Joline

Joel Marklund sa...

skaugvold: Tack! :)
Joline: Absolut! Kör på den. Vill du att jag mailar den i större storlek? Maila i så fall till joel punkt marklund at gmail punkt com.

Sebastian sa...

Tjenaa Joel, Jag undrar hur du får så pass rena bilder? Det är väl så att du måste fotografera genom plexiglaset? Blir det inte speglingar från lamporna i taket då?

Joel Marklund sa...

Sebastian: Det stämmer att jag fotograferar genom plexiglaset. I vissa vinklar blir det speglingar. Det gäller att hela tiden hålla koll på dem och se till att stå rätt. Extra störande kan vara funktionärer som har reflexvästar på sig som står på min sida om glaset. Sådant syns direkt. Men då ser jag till att antingen jag eller de flyttar på sig.