Instagram

fredag 12 februari 2010

Svettigt

Ofta är inte antalet jobb per dag det som orsakar stress under OS. Det är snarare transporterna mellan arenorna. Idag skulle jag fotografera en presskonferens klockan elva på förmiddagen och två timmar senare vara i södra Vancouver för att plåta skridskoåkaren Johan Röjler. Två timmar mellan jobben, det låter ju lätt.

Här kommer problematiken. Senast klockan tolv var jag tvungen att vara tillbaka på presscentret där bussen ut till Richmond Olympic Oval skulle gå. Den bussfärden tar 50 minuter, vilket innebar att jag skulle komma fram 12.50. Det innebar att jag senast 11.30 var tvungen att vara klar med presskonferensjobbet för att hinna tillbaka till presscentret. På allt detta så tränade Röjler extremt kort tid. Han var inte ute på isen ens en kvart. Att komma lite sent till träningen fanns alltså inte på kartan.

Givetvis blir presskonferensen försenad vilket innebär att hela planeringen spricker. För att överhuvudtaget hinna ut till skridskoarenan i tid får jag på några få minuter snabbplåta puckelpiståkarna innan jag får hasta ut ur området för att hitta en taxi. Men jag hinner. Svettig, med andan i halsen och blöt av regnet.


Johan Röjler tränar.

Jesper Björnlund, puckelpiståkare.

1 kommentar:

Angelica Tånneryd sa...

Jag är imponerad över din förmåga att leverera snygga bilder trots ett tokstressigt upplägg!